Παππάς: Έχουμε απολύτως ξεκάθαρη λύση για το χρέος

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, μίλησε για μία «απολύτως ξεκάθαρη λύση για το χρέος».

Ο ίδιος, μιλώντας στον Ant1, εκτίμησε ότι «η τελευταία παράγραφος, για έξοδο στις αγορές, είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα της συμφωνίας» ενώ σημείωσε πως «έχουμε την αντιστροφή της πολιτικής, έχουμε την αποδοχή, από το Eurogroup, της γαλλικής πρότασης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει στο τραπέζι, πριν γίνει κυβέρνηση».

«Αυτή είναι πολύ θετική εξέλιξη, η οποία θα υλοποιηθεί, όπως και η δέσμευση για χαμηλά πλεονάσματα» επισήμανε.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσε ότι «πήραμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις όμως είχαμε παραπάνω από τους στόχους επιτυχία, στα πλεονάσματα» και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους χωρίς να χρειαστεί να πάρει νέα μέτρα. «Ο στόχος της ανάπτυξης δεν κάμπτεται για να εξυπηρετηθεί το χρέος», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παππάς, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, είπε ότι «είναι μια χρυσή ευκαιρία να κάνει την αυτοκριτική της» και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση πήρε τελικά μια πολύ καλύτερη συμφωνία από αυτή που η αντιπολίτευση της ζητούσε να υπογράψει».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ («Να μη δίνουμε την ψευδαίσθηση στους Έλληνες πως όλα έχουν τελειώσει»), απάντησε ότι «ο κ. Σόιμπλε μας έχει συνηθίσει σε δηλώσεις οι οποίες διαψεύδονται».